Hej!
Det läcker olja där pilen på bilden visar.
Är det bara att skruva isär och byta packning eller är det något jag bör tänka på?

Byta tätning där rodret går igenom skrovet, hur gör man, vad ska man ha för tätning och hur går man tillväga?

Byta tätning vid propelleraxeln, hur gör man, hur går man tillväga och vilken tätning rekommenderas?

One Response to Packning och tätningar?
  1. Hej!

    Lite svårtolkad bild men tycker mig se att det är ett MS backslag vi pratar om, vad är det för motor mer än Volvo?

    Tolkar din pil som att det läcker mellan bakre och mellanhuset. Där sitter en papperpackning. Nu har jag aldrig monterat isär just ett ms men antar att du har lite lager och någon tätring att trilskas med. Ser så ut på min manualer men har bara kollat snabbt.

    Ang rodret vet i tusan hur det är tätat mer än plasthalsen som går en bit upp, o-ringar kanske?

    Jag föredrar att kg gammalt, därför renoverade jag min fettätning med nya axeltätningar i nitrit och en ny lagerhylsa. Blev som nytt och håller en till livslängd. Passa på att byta lagret som sitter i axelröret samtidigt. Går fint att slå ur men en nedslipad 5kr av numera gamla sorten.


[top]

Leave a Reply